Bardsung op Kickstarter

Op 10 november jl. lanceerde Steam Forged games haar Kickstarter campagne voor Bardsung. Het doelbedrag is van £ 76.000,= werd op de eerste dag van de campagne al behaald en Kicktraq voorspelt (op 13 november) zelfs een totale opbrengst van meer dan £ 1.000.000,-

Wij hebben alle informatie omtrent Bardsung met interesse tot ons genomen. Coöperatieve dungeon crawlers met een aantal innovatieve spel-mechanics wekken nou eenmaal snel onze interesse. Echter moet de game wel dermate bijzonder zijn, voordat we £ 75,- neertellen om 50 van onze spaarzame uurtjes te investeren in de Bardsung campaign. 

Bardsung biedt een aantal innovatieve spelelementen. Het meest aansprekende element is de op willekeur gegenereerde dungeons. Met behulp van deck kaarten wordt een dungeon opgebouwd. Gedurende de campagne worden er kaarten toegevoegd en/of verwijderd aan/uit het deck. Met andere woorden: de game evolueert een bepaalde kant op, maar bevat gelijktijdig voldoende verrassing om de campagne op een later moment nog eens te herspelen. 

Ook het character development is net even anders, dan anders. Characters beginnen uit een vrij klassieke DnD rol, maar zijn vervolgens (redelijk) vrij om aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld een support-rol toch tot een tank uit laten groeien.

De vraag is of Bardsung voldoende vernieuwing brengt om £ 75,- neer te tellen. Sommige elementen uit de game voelen fris en vernieuwend aan. De redelijke geavanceerde gameplay belooft gestroomlijnd weg te spelen. En de random gegenereerde dungeons zijn aantrekkelijke facetten van het spel. Daarentegen oogt de combat wat saai en deze dreigt na 50 uur repetitief te worden. Tevens ontdekken wij ook geen meeslepende verhaallijn, die je doet smachten naar het volgende hoofdstuk/de volgende dungeon. 

Bij SpeznaFlex hebben we voldoende exploration/dungeoncrawlers op voorraad liggen. Naast titels zoals Gloomhaven, Frosthaven, Tainted Grail, Etherfields en 7th Continent is er bij ons geen plaats in de collectie voor Bardsung. Mocht jij wél interesse hebben, dan heb je nog tot 27 november om de campagne te steunen.

Bardsung op Kickstarter

Eén reactie

  1. Toch nog even terug op bovenstaand artikel. Uiteindelijk ben ik toch overstag. De game lijkt het midden te houden tussen een simplistische dungeon crawler zoals Zombicide en het wat complexere werk zoals Gloomhaven.
    De game speelt in campaign vorm en wordt ondersteund met de Forteller audio app. Tevens belooft het spel in gestroomlijnde vorm toch voldoende diepgang te bieden en het is bovenal snel op tafel te zetten om snel een episode weg te spelen. Kortom: shut up & take my money!

Geef een antwoord

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin