KS Spirit Island Jagged Earth: saai & degelijk

Saai

Saai & degelijk: zo viel de Kickstarter campagne van Spirit Island Jagged Earth eenvoudig samen te vatten. Tussen al het concurrerende Kickstarter geweld,leidde de add-on voor Spirit Island een onopvallend bestaan. Nadat een zestal schamele stretchgoals werden unlocked, kakte de Kickstarter buzz rondom Spirit Island Jagged Earth aardig in en verdween de titel snel uit de populariteitslijst.

Marketing technisch kan GreaterThanGames dus nog wel het één en ander bijleren. De saaie, doch degelijke Kickstarter campagne, doet afbreuk aan het prima bordspel/add-on dat Spirit Island Jagged Earth is.

Degelijk

Spirit Island Jagged Earth. Kickstarter campagne doelstelling werd in 14 minuten behaald.

Tot zover onze kritiek. Tussen titels als Swords& Sorcery Ancient Chronicles, TidalBlades – Heroes of the Reef, Reaversof Midgard, DeepMadness en ProjectElite, weet Spirit Island Jagged Earth zich aardig staande te houden. Met 6420 backers en € 565.317 mag je best spreken van een geslaagde campagne. En ook op BoardGameGeek heeft het Spirit Island niet aan aandacht ontbroken. De titel stond op de 3de plaats van de BoardGameGeek top 10 hottest boardgames vannovember 2018.

Conclusie

Ondanks de saaie Kickstarter campagne oogst Spirit Island Jagged Earth dus prima resultaten! En dat vinden we een knappe prestatie van GreaterThanGames, want de Kickstarter prijzen waren alles behalve mals. De add-on Spirit Island Jagged Earth kostte $59,= de add-on samen met het origineel $175,= en de all-in-pledge maar liefst $ 299,=. Met de feestdagen aanstaande was het dus even slikken, toen we iets te argeloos een kopietje in ons digitale winkelmandje mikten.

Bij SpeznaFlex.com proberen we ons niet gek te laten maken door marketing praatjes. Het is soms lastig om het kaf van het koren te scheiden op Kickstarter, maar de hoge notering van Spirit Island in de BoardGameGeek top 100, bood voldoende vertrouwen om toch de Kickstarter te backen. Wij pakken Spirit Island Jagged Earth, samen met een kopietje van het basisspel mee voor in onze spellencollectie. Nu alleen nog wachten op de release in mei 2020. backen.  


KS Spirit Island Jagged Earth: saai & degelijk

Geef een antwoord

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin