Eclipse: Second Dawn of the Galaxy

In de zomer van 2018 lanceerde Kolossal Games een Kickstarter campagne voor hun remake van Eclipse. Deze titel stond jaren lang hoog genoteerd op boardgamegeek.com. Kortom wat kan er mis gaan als de rerelease geupdate artwork, betere components, strakkere spelregels en extra content belooft?

Na een vlekkeloze campagne voor “Eclipse: Second Dawn for the Galaxy“, blijft het lang stil. Heel erg lang stil…. Updates over de voortgang in de productie zijn nietszeggend en een verwachte leverdatum blijft uit. Na steeds meer gemor vanuit de community verergert de situatie. Kolossal Games legt de schuld van de slechte communicatie over het project bij productent Lautapelit. Ondertussen blinkt ze zelf ook niet uit in adequate communicatie. Hierop volgen steeds meer klachten en sommige backers dreigen een klachten in te gaan dienen bij Kickstarter en hun steun terug te trekken.

Nu bijna 2 jaar na dato, ploft het spel eindelijk op onze deurmat. Een aangename verassing, met een onaangename voorgeschiedenis. De goede naam van Kolossal Games is besmeurd, maar desondanks kijken we ernaar uit om het spel op tafel te zetten.

Eclipse: Second Dawn of the Galaxy

Geef een antwoord

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin