Root op Kickstarter

Dankzij het succes van Root, krijgt de gelauwerde game inmiddels alweer een tweede uitbreiding. Root the Underworld Expansion volgt na Root the Riverfolk Expansion. De populariteit van de game lijkt nog onverminderd, gelet op het aantal pre-orders waar Leder Games op kan rekenen. Check de campagne snel. Tot en met 2 april 2019 is Root op Kickstarter

Medio augustus 2015 lanceerde Leder Games een Kickstarter campagne voor het bordspel Vast, met de belofte een ultiem asymmetrisch bordspel op de markt te brengen. Na een succesvolle campagne werd Vast een jaar later werkelijkheid en lukte het Leder Games om haar belofte in te lossen. In Vast kunnen spelers ieder een unieke rol vervullen met ieder zijn eigen regels en spelmechanismes.

Nadat Vast verscheen, volgde Root. Een game op dezelfde asymmetrische wijze opgebouwd, maar toch met een andere look & feel. De Kickstarter campagne haalde meer dan $ 600k op: een redelijk contrast met de $ 150k van voorganger Vast. Ook de kritieken waren positiever. Op boardgamegeek.com staat Root op de 64ste plaats. Daarnaast kreeg Root vele onderscheidingen, waaronder de “Seal of Excellence” van de Dice Tower en de “Game of the Year award 2018” van Tantrum House.

De Root Kickstarter campagne is voor zowel de Root veteranen, alsmede de newbees het moment om de game (weer) op te pakken. Wij zijn inmiddels enthousiast en gaan voor een full pledge.

Root op Kickstarter

Geef een antwoord

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin