Spirit Island Jagged Earth live op Kickstarter

Spirit Island Jagged Earth is een grote uitbreiding op Spirit Island. De add-on is vanaf vandaag live op Kickstarter. Tijd om de portomonee te trekken!

Spirit Island (het orgineel)

Op 22 september 2015 verscheen Spirit Island (het orgineel) voor het eerst op Kickstarter. Na 24 dagen campagne haalde het project $ 84.176 op. Voor uitgever GreaterThanGames voldoende om het spel daadwerkelijk te gaan produceren, maar voor Kickstarter begrippen toch slechts een bescheiden succes. 

In Spirit Island verdedigen 1 tot 4 spelers een eiland tegen ongewenste indringers. Jaren lang heerste er een delicate balans op het eiland tussen de inheemse bevolking en de spirits. Echter met de komst van kolonisten dreigt de balans voorgoed verstoord te raken.

Spirit Island. Coƶperatief bordspel voor 1-4 spelers. Spelduur: 90 - 120 minuten. Geschikt voor 13 jaar en ouder.

Spirit Island Jagged Earth

Spirit Island heeft het na haar release goed gedaan. Sterker nog: op het moment dat we deze post schrijven staat Spirit Island de 25ste plaats op boardgamegeek.com.  Met Spirit Island Jagged Earth hoopt GreaterThanGames haar Kickstarter campagne nog eens dunnetjes over te doen en biedt ze zowel bestaande, als nieuwe spelers een kans om opnieuw kennis te maken met het eiland en haar beschermers.

Spirit Island Jagged Earth voegt vooral meer content toe aan het reeds zeer uitgebreide basisspel. 8 nieuwe spirits doen hun intrede, er zijn 2 nieuwe koloniserende tegenstanders, 2 nieuwe eilandtegels en 30 nieuwe event cards. Daarnaast biedt Spirit Island Jagged Earth ook de mogelijkheid om met een vijfde en zelfs zesde speler ten strijde te trekken. De extra variatie juichen we bij SpeznaFlex.com van harte toe. Of een vijfde en zesde speler nog iets toevoegd betwijfelen we nog.

Spirit Island Jagged Earth is speelbaar met maximaal 6 spelers.

Je moet er wat voor over hebben….

De Kickstarter campagne van Spirit Island Jagged Earth kent verschillende instapniveau’s:

  • $ 59,= voor enkel de add-on Spirit Island Jagged Earth.
  • $ 175,= voor Spirit Island, Jagged Earth en overige Kickstarter exclusives uit de eerste campagne.
  • $ 185,= voor Spirit Island Jagged Earth met een houten inlay en custom components. Sjiek de friemel, maar ver buiten onze economische comfortzone…..
  • En voor $ 299,= koop je alles compleet.

Wij kennen de beperkingen van ons budget en hebben na drie keer slikken de $ 175,- pledge gedaan. De aanslag op de portemonee is dus gedaan. Nu wordt er nog een beroep ons geduld gedaan. De verwachte levering vindt plaats in mei 2020. 

Spirit Island Jagged Earth live op Kickstarter

Geef een antwoord

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin