Thunderstone Quest

Overview

2 – 4 spelers
ca. 60 – 90 minuten p/gae
2.72 / 5.00 complexity

Downloads

Thunderstone Quest.
Thunderstone Quest box art

De pakket bezorger slaat een ferme zucht nadat hij 3 grote kartonnen dozen op het SpeznaFlex HQ heeft bezorgd. Ruim 15kg aan bordspel komt de SpeznaFlex spellencollectie verrijken! Jawel het is weer zover: er is weer een Kickstarter pakket geleverd. Dit keer gaat het om: Thunderstone Quest mét de barricades uitbreiding.

Thunderstone dateert uit 2009. Na een succesvolle release destijds, volgden er diverse uitbreidingen, alsmede nieuwe edities en spin-offs. 10 jaar na dato, blijkt Thunderstone nog steeds geliefd onder boardgamers. De door SpeznaFlex gesteunde Kickstarter campagne uit juli 2018 bewees duidelijk de populariteit van de game. Het was een zeer geslaagde poging van AEG om haar titel nieuw leven in te blazen. Men haalde meer dan 14 keer het doelbedrag van $ 50.000 op. En terwijl wij het cellofaan nog van alle dozen halen, heeft AEG alweer een nieuwe Kickstarter campagne aangekodigd. Thunderstone Quest komt later dit jaar opniew naar Kickstarter met nog meer nieuwe content.

Ons Thunderstone Quest Kickstarter pakketje belooft de nodige uurtjes gameplay. Met de set kan zowel een losse game als een complete quest worden gespeeld. De quest bestaat uit 7 hoofdstukken, met ieder hun eigen sub-chapters. Dankzij de barricades uitbreiding is het spel met maximaal 6 spelers te spelen en mochten de vrienden even geen tijd hebben, valt er ook een solo game te spelen.

Het wordt dus hoog tijd om helden te rekruteren, je gezelschap te bewapenen en af te dalen in de kerkers om monsters te verslaan en verborgen schatten te plunderen. Thunderstone Quest heeft alle ingrediënten van een klassieke rpg. Echter de mix van spelmechanismen, namelijk dungeon crawling en deckbuilding, maakt de game een bijzondere ervaring!