Uboot

Uboot the boardgame maakt sinds februari 2019 onderdeel uit van de SpeznaFlex.com spelcollectie. Uboot the boardgame valt samen te vatten als een cooperatieve, a-symetrische, realtime workerplacement onderzeeer simulatie. Kortom een lawine aan nerdeske boardgametermen hetgeen maar één ding betekent: Uboot is een uniek spel! Wanneer je toe bent aan vernieuwing in je coop games, dan moet je zeker een stukje gaan varen in Uboot the boardgame.

Uboot the boardgame is speelbaar met één, twee of vier spelers. Iedere speler vertolkt een eigen rol. Namelijk die van kapitein, eerste officier, navigator en/of chief engineer. De speler(s) nemen het samen op tegen de A.I. uit de Uboot boardgame app. Deze dwingt de spelers om onder stressvolle omstandigheden nauw samen te werken. Hierbij moeten de spelers regelmatig schakelen tussen de missiedoelen, het onderhoud aan de onderzeeer en tactische gevechten.

De kapitein

De kapitein overziet de missie en is verantwoordelijk voor een effciente inzet van de bemanning. Daarnaast moet hij/zij de motivatie van de bemanning op peil houden. Teveel druk kan de motivatie schaden, terwijl te weinig druk de missiedoelen in gevaar kan brengen.

De eerste officier

De eerste officier beheert de app en zorgt voor de informatietoevoer naar de overige bemanningsleden. Daarnaast is hij/zij verantwoordelijk voor de gezondheid van de bemanning.

De navigator

In de eerste plaats bestuurt de navigator de onderzeeer. In de tweede plaats houdt hij/zij een tactische kaart bij. Op deze kaart worden de posities van de vijanden weergegeven ten opzichte van de onderzeeer.

Chief engineer

De chief engineer is verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties. Aan hem/haar de ondankbare taak om de oude roestbak operationeel te houden tijdens de missie!

Uboot

Geef een antwoord

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin